People

Kärnan i vår kultur handlar om människorna vi omger oss med och möter varje dag.

Därför är “people” en självklar byggsten i vårt hållbarhetsarbete. Vi ser olika ut, är olika gamla, bär på olika erfarenheter och älskar olika personer. Precis så är det även med alla som besöker oss. Vi arbetar för att alla ska känna sig välkomna när de kommer hit, och nöjda när de går oavsett, kön, etnicitet, färg, kultur eller religion. På den här sidan kan du läsa om hur vi värnar om våra medarbetare och vårt samhälle och om några av de samarbeten vi har för att gynna samhället.

Medarbetare

Naturligtvis är social hållbarhet också viktigt internt i en verksamhet. Det är av högsta prioritet för oss att alla som är en del av Vox Hotel trivs och mår bra på sitt arbete. Vi arbetar på många sätt för att upprätthålla detta. Bland annat arbetar vi med medarbetarsamtal, belöningar och koncepten månadens och årets medarbetare. Dessutom mäter vi medarbetarnöjdheten bland våra anställda två gånger om året för att försäkra oss om en kontinuerlig medarbetarnöjdhet, att våra anställda trivs på sitt jobb men där de även får möjlighet att anonymt uttrycka förbättringsområden.

Det viktigaste vi har på hotellet och grunden som hela företaget bygger på är människorna som arbetar här. Vi tror på att mångfald och jämlikhet möjliggör en ovärderlig bredd av kunskap och erfarenhet. Därför kan vi stolt berätta att på Vox Hotel arbetar människor från mer än 7 olika länder, och att 50 % av cheferna på hotellet är kvinnor. Inom hela Nordic Choice Hotels är fler än 2 av 3 chefer kvinnor och även över 60 % av hela koncernens medarbetare.

Vill du bli en del av vårt team kan du se lediga tjänster här.

Samhället

Affärsmässigt är det ganska självklart att ett hotell beror av sitt samhälle. Varje dag reser mängder med människor åt olika håll av olika orsaker, och de behöver alla någonstans att bo för tillfället. Ett levande samhälle med mycket aktivitet är alltså bra för hotelldriften. Men vårt samhälle är också viktigt ur ett hållbarhetsperspektiv. Social hållbarhet handlar om hur vi bemöter och behandlar varandra, om jämställdhet och om allas lika värde. Vi möter många människor varje dag – medarbetare, gäster, grannar, både okända och kända ansikten. Vilken roll vi spelar för dessa människor är otroligt viktigt, och vi arbetar hela tiden för att vi ska vara en meningsfull aktör i vårt samhälle. En viktig del i detta är de samarbeten som du kan läsa om på den här sidan. Vi anordnar också många evenemang med hållbarhetstema för att engagera samhället, såsom Klädbytar-AW, Earth Hour Dinner, Vegetariska dagen, med mera. Följ oss på sociala medier för att inte missa något evenemang!

Samarbeten

Tappra Barn
Tappra Barn är en insamlingsstiftelse och välgörenhetsorganisation som samlar in och skänker pengar till barn som har det tufft i livet. I Tappra Barns arbete i Jönköping samarbetar de med Barnavdelningen på Ryhovs Sjukhus. På alla våra hotellrum finns gosedjuret Emma som våra gäster kan köpa. All “Emma-vinst” går direkt till Tappra Barn.

Ensam julgran söker
Varje år när det lider mot jul ställer vi upp vår vackra julgran i hotellets foajé. Under granen samlar vi in klappar som lagom till julafton lämnas till familjer som har det tufft. Varje år väljer vi en välgörenhetsorganisation med lokal verksamhet som får förtroendet att dela ut klapparna. Dessutom skänker Nordic Choice Hotels 10 kronor för varje julklapp till UNICEF i deras arbete att motverka människohandel och trafficking.

Arbetsförmedlingen
Vi arbetar tillsammans med Arbetsförmedlingen för att ha mångfald bland våra anställda och jämlikhet i organisationen och för att vara en pålitlig arbetsgivare. Genom det här samarbetet kan vi hjälpa nyanlända och personer med anpassningar in i samhället så att de på så vis få goda förutsättningar att starta ett nytt liv i Sverige. Vi har bland annat varit en del av projektet Jönköpings Talanger som handlar om att hjälpa nyanlända ungdomar in i arbetslivet.

Jönköping Qom Ut
Jönköping Qom Ut är ett annat samarbete som gynnar mångfald. Organisationen arbetar för människors lika värde, möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Målet är ett mångfaldssamhälle där olikheter respekteras. På nationell nivå är Nordic Choice Hotels huvudsponsor av pridefestivaler i hela Norden. 2016 fick koncernen pris som Sveriges HBTQ-vänligaste arbetsplats. Vi på Vox Hotel tillsammans med våra systerhotell går stolta med i den lokala prideparaden varje år.

UNICEF
Vi tycker att hälsa och välmående är viktigt. Därför är vi stolta över att vara en del av Nordic Choice Hotels samarbete med UNICEF och deras kamp mot barn utsatta för människohandel. Varje år anordnas projektet Puls för UNICEF, där vi skänker 15 kronor för varje 30 minuter som våra medarbetare och gäster tränar under veckorna för projektet.

Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev!

Få senaste information och erbjudanden